Nvidia: Ξεπέρασε Apple και Microsoft — Είναι πλέον η πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 23:01 Nvidia: Ξεπέρασε Apple και Microsoft — Είναι πλέον η πιο πλούσια εταιρεία στον κόσμο

Η Nvidia ξεπέρασε τη Microsoft και την Apple, κατακτώντας την πρώτη θέση ως η πολυτιμότερη χρηματιστηριακά εταιρεία παγκοσμίως, μετά από μήνες εκρηκτικής ανόδου της τιμής της μετοχής της. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας και στο ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνητή νοημοσύνη.

Την Τρίτη, οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άνοδο 3,2%, φτάνοντας στα 135,18 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 3,332 τρισ. δολάρια. Έτσι, ξεπέρασε τους δύο άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, οι οποίοι εδώ και καιρό διεκδικούσαν την πρωτιά στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Η Nvidia έχει επωφεληθεί σημαντικά από την αυξημένη ζήτηση για τσιπ που είναι ικανά να εκπαιδεύσουν και να λειτουργήσουν ισχυρά μοντέλα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Nvidia μετεξελίχθηκε από μια εταιρεία αξίας 300 δισ. δολαρίων, σε έναν από τους ισχυρότερους τεχνολογικούς παίκτες παγκοσμίως, με άλλους κολοσσούς της Silicon Valley να αναμένουν την εξασφάλιση των προϊόντων της.

πηγή: enikos.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση