ΑΕΚ-Λαμία 1-1: Ιστορική ισοπαλία μετά από παλληκαρίσια εμφάνιση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 11:08 ΑΕΚ-Λαμία 1-1: Ιστορική ισοπαλία μετά από παλληκαρίσια εμφάνιση

Καταπληκτικό γκολ από το Φουρτάδο που άνοιξε λογαριασμό και στο πρωτάθλημα. Δύο δοκάρια η ΑΕΚ που γλύτωσε το κάζο στο 87’…

Αν κάποιος φίλαθλος της Λαμίας όταν έβλεπε το πρόγραμμα της φετινής Stoiximan Super League, έλεγε ότι η Λαμία θα είναι αήττητη μετά από δύο αγωνιστικές, τότε θα τον λέγαμε μάλλον τρελό!

Κι όμως η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά το κατάφερε και έφυγε με ένα χρυσό όσο και ιστορικό 1-1 από την OPAP ARENA κόντρα στην AEK στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Πρώτο γκολ και πρώτοι βαθμοί απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στην έδρα της.

Η ΑΕΚ ήταν φανερά καλύτερη είχε τρομερή κατοχή της μπάλας, η Λαμία όμως είχε μέταλλο απίστευτο τρέξιμο και έβαλε δύσκολα στην περσινή δευτεραθλήτρια. Προηγήθηκε στο σκορ με καταπληκτικό γκολ του Φουρτάδο και ισοφαρίστηκε μόλις στο 87’ από στημένη φάση.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια, όμως παρα τη φανερή υπεροχή της έδειξε ότι δεν παίζει με καθαρό μυαλό και όπως και στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, προβλημάτισε.

Αντίθετα η Λαμία ξεκίνησε με 4 πόντους και μπορεί να βλέπει και το φετινό πρωτάθλημα με αισιοδοξία.

Το σύστημα

Με το 3-4-3 που είδαμε τόσο στο Αγρίνιο όσο και στην προετοιμασία (ή και 3-4-2-1), ξεκίνησε η Λαμία στην κόντρα στην ΑΕΚ.

Κάτω από τα δοκάρια ο Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε τα στόπερ, πλάγιοι μπακ οι Σαραμαντάς και Ρινγκ και στη μέση Μπίκοφ και Δοϊρανλής. Μπροστά, οι Μέκιτς (αριστερά) και Φουρτάδο στα πλάγια και ο Βλαχομήτρος φουνταριστός.

Απόλυτος μονόλογος της ΑΕΚ στα πρώτα 15 λεπτά, όταν είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Άμραμπαντ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μουκουντί που βγήκε από τα μαρκαρίσματα έπιασε τη δυνατή κεφαλιά που έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του ο Κόστιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την απόλυτη κατοχή, καθώς οι παίκτες της Λαμίας δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν την μπάλα. Για περισσότερο από 25 λεπτά ακόμη και οι τεχνίτες παίκτες της Φθιωτικής ομάδας, δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω την μπάλα κα να βγάλουν μια δεύτερη-  τρίτη σωστή πάσα. Σε αυτό το σημείο είχαμε και ένα καλό σουτ του Κοϊτά που έβγαλε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κόστιτς.

Αμυντικά ωστόσο λειτουργούσε πολύ καλά, με αλληλοκάλυψη δημιουργώντας πρόβλημα στην ΑΕΚ που φαινόταν να φλυαρεί γύρω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Όσο όμως εξακολουθούσε ο δισταγμός από τους φιλοξενούμενους όταν αναλάμβαναν την κατοχή, έδιναν συνεχώς στον αντίπαλο τη δυνατότητα να ξεκινήσει μία νέα επίθεση.

Όλα αυτά μέχρι το 39’, όταν ο Βλαχομήτρος με ατομική ενέργεια πήρε το πρώτο κόρνερ από τον Βίντα. Το εκτέλεσε με πάσα ο Μέκιτς στο Σαραμαντά, ο Ρίνγκ, προσπάθησε να κάνει το σουτ που μπλοκαρίστηκε, η μπάλα στρώθηκε στον Μπίκοφ που πάσαρε με τη σειρά του στον Φουρτάδο. Ο τελευταίος με απίθανο σουτ την έστειλε στο απέναντι παράθυρο του ανήμπορου να αντιδράσει Στρακόσια, 0-1.

Το εκπληκτικό γκολ του Φουρτάδο:

Ένα γκολ που ελέγχθηκε για χέρι στον Ρίνγκ (στην κόντρα) και που ήταν το πρώτο της Λαμίας στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου σε αυτά τα 8 χρόνια παρουσία της στην Super League. Πρώτο επαγγελματικό και για το νεαρό Βραζιλιάνο που πέτυχε και δύο γκολ (από τα έξι) στα φιλικά προετοιμασίας (με Γκρόνιγκεν και Βόλο).

Τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με έξυπνο φάουλ του Πήλιου στην πλάτη της Λαμιώτικης άμυνας και τον Γκαρσία να πιάνει μόνος του τελείως άστοχη κεφαλιά άουτ.

Το β’ μέρος

Χωρίς αλλαγές εμφανίστηκαν στην επανάληψη και οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ μπήκε και πάλι φουριόζα και στο 47’ είχε ένα σουτ του Κοϊτά από καλή θέση, άουτ.

Στο 53’ από το πουθενά η ΑΕΚ έκανε μεγάλη ευκαιρία. Μια γρήγορη εκτέλεση πλαγίου από τον Άμραμπάντ στον Γκαρσία, πρόλαβε Γιαννούτσος και Αντράντε να βάλουν την κόντρα η μπάλα ξαναστρώθηκε στον επιθετικό της ΑΕΚ αλλά και πάλι βρέθηκε αμυντικός, ο Κορνέζος, που κόντραρε σωτήρια το σουτ!

Ο Αλμέιδα αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του αλλαγές στο 58’. Ο Πινέδα άφησε τη θέση του στο Λαμέλα και ο Άμραμπατ στον Ελίασον.

Ο Λαμέλα που ήταν ο πρωταγωνιστής σε ωραία φάση στο 61’ με κάθετη πάσα στον Γκαρσία που νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κόστιτς.

Ωστόσο κανείς δεν έδωσε το κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτούς που αντικατέστησαν και ο Αλμέιδα έκανε άλλη μια δυάδα αλλαγών στο cooling break στο 68’. Μάνταλος και Οντουμπάτζιο πέρασαν στις θέσεις των Σιμάνσκι και Ρότα.

Ένα σουτ του Λαμέλα από απόκρουση του Ρινγκ αν και του στρώθηκε ιδανικά, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, σε μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ που προσπαθούσε να πιέσει ψηλά.

Φάση διαρκείας για την ΑΕΚ στο 75’ που έληξε με σουτ του Οντουμπάτζιο στα χέρια του Κόστιτς.

Γεγονός ήταν ότι οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά πλέον καθώς ήταν πίσω στο σκορ και αναζητούσαν το γκολ. Κάπου εκεί μπήκε ο Σάντμπεργκ στη θέση του Αντράντε που τραυματίστηκε και ο Ντεντάκης στη θέση του αρχηγού Σαραμαντά.

Στο 78’ ο Αλμέιδα έκλεισε τις αλλαγές του ρίχνοντας έναν ακόμη επιθετικό τον Τσούμπερ στη θέση του Λιούμπισιτς. Στο 81’ ο Ελβετός απείλησε ύστερα από στρώσιμο της μπάλας από τον Γκαρσία, όμως κόντραρε σε κόρνερ ο Κορνέζος, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 83’ η Λαμία έβγαλε γκολ με τον Βλαχομήτρο, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ μετά την πάσα του Ρινγκ που άφησε τη θέση του στο επόμενο λεπτό για τον Τερεζίου.

Η ΑΕΚ τελικά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87’ από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα. Στο πρώτο δοκάρι ο Μουκουντί νίκησε όλον τον κόσμο στον αέρα και έγραψε με κεφαλιά το 1-1.

Η ισοφάριση της ΑΕΚ:

Δευτερόλεπτα πριν το 90λεπτο Μέκιτς και Δοϊρανλής έδωσαν τη θέση τους σε Σιμόνι και Αθανασακόπουλος.

Από καραμπόλες στο 92’ ο Ελίασον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και η άμυνα της Λαμίας έδιωξε όπως όπως σε κόρνερ. Από σέντρα του Μάνδαλου στο 94’ μια κεφαλιά του Γκαρσία έφυγε άουτ, όμως η μεγάλη ευκαιρία ήταν στο 96’ όταν το άπιαστο φαλτσαριστό σουτ του Κοϊτά απομακρύνθηκε από το δοκάρι του Κόστιτς, ώστε να γραφτεί ο ιστορικός επίλογος για την ομάδα του Σατσιά.

Το πρώτο δοκάρι της ΑΕΚ:
Το δεύτερο δοκάρι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού:

Αήττητη στις δύο πρώτες αγωνιστικές η Λαμία του Σατσιά που θα υποδεχθεί το επόμενο Σάββατο τον Ολυμπιακό.

Στην OPAP ARENA βρέθηκε και ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς που τον είδαμε να σημειώνει συνεχώς αυτά που έβλεπε στον αγώνα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα (68’ Οντουμπάτζιο), Βίντα, Σιμάνσκι (68’ Μάνταλος), Πινέδα (58’ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (78’ Τσούμπερ), Άμραμπατ (58’ Ελίασον), Γκαρσία, Κοϊτά

Στον πάγκο, Θεοχάρης, Κάλενς, Γκατσίνοβιτς, Περέιρα

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (77’ Ντεντάκης), Αντράντε (λ.τρ. 77’ Σάντμπεργκ), Μέκιτς (90’ Σιμόνι), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος, Μπίκοφ, Ρίνγκ (84’ Τερεζίου), Δοϊρανλής (90’ Αθανασακόπουλος), Κορνέζος, Γιαννούτσος

Στον πάγκο, Ρατόν, Γυφτομήτρος, Μαργαρίτης, Τσιάκας

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση