24 χρόνια από την τραγωδία στον Καρέα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 13:53 24 χρόνια από την τραγωδία στον Καρέα

Δεν ξεχνάμε τους πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 24 χρόνια από την τραγωδία στον Καρέα (22/7/1998), όπου στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει εκεί, έχασαν τη ζωή τους τρεις αρχιπυροσβέστες, οι Δημήτρης Μαλούκος, Θεμιστοκλής Μαυροειδής και Αλέξανδρος Διαβολής, καθώς κι ένας εθελοντής, ο Δημήτριος Καραμολέγκος.

Ο Αρχιπυροσβέστης Δημήτρης Μαλούκος, είχε γεννηθεί το 1951 στο Γαρδίκι Φθιώτιδος. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1975, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Αρχιπυροσβέστης Θεμιστοκλής Μαυροειδής, ήταν γεννημένος το 1957 στην Άμφισσα. Καταταχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1981, ήταν κι αυτός έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής, ήταν 26 ετών από το Αιγάλεω Αττικής. Είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996 και ήταν άγαμος και ο Εθελοντής Πυροσβέστης Δημήτριος Καραμολέγκος μόλις 20 ετών. Ανήκε στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής από το 1995.

Τους παραπάνω πεσόντες στο καθήκον, θυμήθηκαν οι συνάδελφοί τους με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Π.Σ. στο twitter.

Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη τραγωδία είχαν κατηγορηθεί τρεις αξιωματικοί του Π.Σ. οι οποίοι είχαν απαλλαγεί οριστικά των κατηγοριών το 2002 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, μετά από Έφεση που είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση