Σαρακιώτης: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 21:17 Σαρακιώτης: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Για το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά του γνωστού ποινικολόγου, αλλά και για Oruc Reis, μετανάστες, μετασχηματισμό Θεοδωρικάκου και ΟΠΕΚΕΠΕ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η κακοποιητική συμπεριφορά του κ. Λύτρα εις βάρος της συζύγου του είναι μια αποτρόπαια πράξη και δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς κάποιοι τοποθετούνται δημόσια στα ΜΜΕ και στηρίζουν το συγκεκριμένο δικηγόρο. Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα πρέπει να ωριμάσει και να μην προσπαθούν ορισμένοι να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από μια τέτοια πράξη. Με αφορμή ακόμη και αυτό το περιστατικό, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να επιτεθεί και πάλι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. υποστηρίζοντας ότι “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. δεν είχε ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη για την ενδοοικογενειακή βία”, κάτι απολύτως ψευδές καθώς είχαμε υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη και σας το επιβεβαιώνω, καθώς ήμουν εισηγητής στο νομοσχέδιο αυτό. Όταν αναφερόμαστε σε ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα, κάποια στιγμή τα κόμματα θα πρέπει να σοβαρευτούν. Θυμόμαστε τις δηλώσεις του κ. Βαρτζόπουλου, τις οποίες έθαψε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ βλέπουμε και δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ μόλις συνελήφθη ο δικηγόρος, τα οποία επιχείρησαν να εκθειάσουν το νόμο Φλωρίδη. Όταν έχουμε ξυλοδαρμό μιας γυναίκας και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης τρέχουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, αυτό στρέφει το βλέμμα της κοινωνίας αλλού. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει φέρει τρεις φορές την τροπολογία για την αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”. Γιατί ενοχλείται η Ν.Δ. να αποσταλεί ένα σοβαρό μήνυμα από το πολιτικό σύστημα προς την κοινωνία; Απαιτούνται σοβαρές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξεκίνησε, εκτός των άλλων, το θεσμό των ψυχολόγων στα σχολεία, καθώς τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα σχετίζονται με την Παιδεία».

Παράλληλα, με αφορμή το αντεπιχείρημα της κας Βούλτεψη ότι «και στη Γαλλία υπάρχουν πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας», ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε σκωπτικά: «Αφού υπάρχουν πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία, τότε να μην ασχοληθούμε με τα περιστατικά στην Ελλάδα… Αυτά υποστηρίζει η Ν.Δ.

Εν συνεχεία, όσον αφορά τις καταγγελίες μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού για παράνομα push backs, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και της Κυβέρνησης δεν της καίγεται καρφί. Όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το Oruc Reis, εισέρχεται στο Αιγαίο και πραγματοποιεί κρουαζιέρα επί 5 μήνες, τότε το “έπαιρνε ο άνεμος” και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης έκανε υποκλίσεις στον Τούρκο Πρόεδρο, ενώ όταν πνίγονται ανήμποροι μετανάστες στο Αιγαίο, θυμάται ότι πρέπει να φυλάξει τα σύνορα».

Επιπροσθέτως, σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Βιώσαμε έναν ακόμη “ανασχηματισμό Θεοδωρικάκου” και κανείς δε μιλά για τη δικογραφία, η οποία βρίσκεται στη Βουλή, που αφορά επίορκους αστυνομικούς και περιλαμβάνει το όνομα του κ. Θεοδωρικάκου». Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα πραγματικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας: «Τί να περιμένει κανείς από ην πολιτική της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα όταν για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Ε.Ε. ο Οργανισμός Πληρωμών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ελέγχεται και φαίνεται ότι μπορεί να χάσει τη διαπίστωση πληρωμών για προβληματικές πληρωμές το 2020, το 2021 και το 2022. Νομίζω ότι Κυβέρνηση, αυτή την περίοδο, ήταν η Ν.Δ…. Ο Οργανισμός που πληρώνει τις επιδοτήσεις των αγροτών. Όσον αφορά τη φορολόγηση, διαβάζουμε ότι ο μέσος φόρος είναι φουσκωμένος κατά 30% από την Κυβέρνηση, η οποία “θα μείωνε τους φόρους”, ενώ και τα ασφάλιστρα εμφανίζονται αυξημένα έως και 30%. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας είναι πρώτη πανευρωπαϊκά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα λάβει κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων;»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση