Χωρίς υπαλλήλους η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 23:43 Χωρίς υπαλλήλους η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Φθιώτιδας

Τι συμβαίνει και τι απαντά η Υπηρεσία…

Πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα και τα e-mail που έφτασαν στο LamiaReport σχετικά με τη λειτουργία ή καλύτερα τη μη λειτουργία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Φθιώτιδας.

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά μία από τις καταγγελίες που περιγράφει με πιο συγκεκριμένο και περιεκτικό τρόπο την κατάσταση που βίωσε «αγανακτισμένος πολίτης» ο οποίος επιπλέον περιγράφει μία παγιωμένη κατάσταση που δεν πάει άλλο ζητώντας την παρέμβαση των προϊσταμένων αρχών.

«Το τελευταίο τριήμερο οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν με μεταβίβαση, ταξινόμηση ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία χρειάζεται το αυτοκίνητό τους, έζησαν μία πρωτοφανή εμπειρία:

Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών νομού Φθιώτιδος στην οδό Παπαποστόλου της Λαμίας, έκλεισε της πόρτες της από Δευτέρα 17 Ιουνίου. Οι πολίτες, οι επαγγελματίες και κάθε είδους διεκπεραιωτές  που προσέρχονται ενημερώνονται από τον υπεύθυνο ασφαλείας (Security) ότι και οι τρεις υπάλληλοι έχουν άδεια και αδυνατεί να τους δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν. Αν τώρα κάποιος θέλει να μιλήσει με κάποιον προϊστάμενο (που σίγουρα θέλουν όλοι) θα πρέπει να περιμένει μέσα στον ήλιο ώστε να έρθει η σειρά του. Αν έρθει!

Αν το πρόβλημα ήταν μεμονωμένο, θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει ευθύνες σε αυτόν που είχε την φαεινή ιδέα να χορηγήσει άδεια ταυτόχρονα σε τρεις υπαλλήλους και να αφήσει ένα ολόκληρο τμήμα κλειστό. Όμως, όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου είτε ως επαγγελματίες είτε ως πελάτες, γνωρίζουν ότι αυτή η κατάσταση είναι μόνιμη.

Εδώ και χρόνια συμβαίνουν εξωφρενικά γεγονότα που ταλαιπωρούν σε μέγιστο βαθμό τους πολίτες:

1.       Ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε η υπηρεσία θα έχει διαθέσιμους υπαλλήλους.

2.       Ποτέ δεν ξέρεις αν την ημέρα που θα προσέλθεις για να εξυπηρετηθείς, ακόμα κι αν οι υπάλληλοι είναι παρόντες, ότι αυτό θα συμβεί.

Διότι είναι πάμπολλες οι φορές που ενώ ο πολίτης προσέρχεται για να κάνει την δουλειά του, ξαφνικά τον ενημερώνουν ότι «σταματάει η εξυπηρέτηση λόγω φόρτου εργασίας». Είναι μια κατάσταση που έχει παγιωθεί.

Επειδή ο κόσμος της Λαμίας «βράζει» για την ταλαιπωρία που υφίσταται και η υπομονή εξαντλήθηκε μήπως η προϊσταμένη Αρχή (Περιφέρεια) ή όποιος άλλος εμπλέκεται (Υπουργείο Μεταφορών) θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και απλά να κάνουν τη δουλειά τους

Το LamiaReport επικοινώνησε με το Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας και υπεύθυνο και στη Φθιώτιδα Δημήτρη Ρήττα, ο οποίος μας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν αφορά όλη τη Διεύθυνση αλλά μόνο ένα Τμήμα, αυτό των αδειών κυκλοφορίας.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη Δευτέρα 17/6 λόγω τριών απρόβλεπτων αναρρωτικών αδειών και αναμένεται να επιλυθεί από αύριο (20/6) με την επιστροφή των δύο υπαλλήλων και την προσθήκη ενός ακόμη από την Αταλάντη. Ο ίδιος ο Διευθυντής αυτό το διάστημα προσπάθησε να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο κρατώντας τα αιτήματα και βάζοντας τα σε σειρά ώστε από αύριο να προχωρήσει η διεκπεραίωσή τους.

Ωστόσο όπως επισήμανε ο κ. Ρήττας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε ποσοστό 50%, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν διπλά, χωρίς να μπορούν ακόμη κι έτσι να τα προλαβαίνουν όλα.

Το κακό είναι ότι πολύ μεγάλο ποσοστό της δουλειάς θα μπορούσε να γίνει από το σπίτι και ηλεκτρονικά με μερικά κλικ. Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, αλλά και θα εξυπηρετούνταν πιο γρήγορα ο πολίτης. Προς το παρόν όμως δίνεται η δυνατότητα για τις ίδιες υπηρεσίες να γίνεται η εξυπηρέτηση και διά ζώσης χωρίς μάλιστα να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να προσέρχεται όποτε μπορεί και όχι τη χρονική στιγμή που θα μπορούσε πραγματικά να εξυπηρετηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση