Λαμία: Τράπεζα ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ζήτημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 12:18 Λαμία: Τράπεζα ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ζήτημα

Η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος όπου προσπαθεί να συνδυάσει  την  ανθρωπιστική ανταπόκριση αλλά και  τη διασφάλιση της  σταθερότητας.

Η χώρα μας με  τη γεωγραφική της θέση, ως πύλη μετανάστευσης προς την Ευρώπη, βιώνει μια συνεχή ροή ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια, εργασία και καλύτερη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει ουσιαστικό ρόλο στο μεταναστευτικό ζήτημα, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Δημαρχείο, Τράπεζα Ενημέρωσης με θέμα: «Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Μέτρων Ένταξης - Λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας των Αιτούντων Εθελούσιας Επιστροφής».

Το θέμα ανέλυσαν οι:

Μπέτη Φερεντίνου - Υπεύθυνη Προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης,

Θάνος Γεωργίου - Συντονιστής Τμήματος Περιφερειακών Υπαλλήλων &

Άννα-Μαρία Καραμιχάλη - Συντονίστρια Τμήματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΔΟΜ Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε, ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων, Κων/νος Ψειρόπουλος.

Στην Τράπεζα συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Συμεών, π. Χρήστος Μαράζντες, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Δομών του Δήμου Λαμιέων Μαρία Ξηρομερίτη, η Υποδιοικήτρια του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών - Δομή Θερμοπυλών Ευγενία Αδάμ, καθώς και εκπρόσωποι από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λαμίας, από το Κατάστημα  Κράτησης Δομοκού, από τη ΔΥΠΑ, από τη Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Γ. Νοσοκομείου Λαμίας, από τη Δομή «Γέφυρα» ΠΣΤΕ, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδος, από το Περιφερειακό Τμήμα ΣΚΛΕ Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι των Δήμων Δομοκού & Λοκρών καθώς και εκπρόσωποι όλων των Κοινωνικών Δομών & Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση