"Έσπασε" τα κοντέρ η ταχύτητα του ανέμου στη Στερεά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 08:23 "Έσπασε" τα κοντέρ η ταχύτητα του ανέμου στη Στερεά!

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα…

Ένα ακόμη δύσκολο 24ωρο με «τρελούς» ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη χώρα την Παρασκευή 21/06, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μέγιστη ριπή ανέμου τρομάζει στην Παξιμάδα Καρύστου καθώς έφτασε τα 122 χλμ/ωρα!

Δείτε τον πίνακα:

Δεν έλειψαν όμως και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά και στην Πελοπόννησο και στα ηπειρωτικά της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες όπου περιέργως λείπουν περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Ενδεικτικά η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σημειώθηκε στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στη Στυλίδα και ήταν 38,8ο. Επίσης στο Γαλαξίδι έδειξε 38,4ο στην Αγία Τριάδα Μώλου 37,4 και στην Άμφισσα 36,9. Δεν ξεπέρασε τους 35,3ο η θερμοκρασία στη Νέα Αρτάκη και την Εύβοια και τους 34,9ο στην Τανάγρα και τη Βοιωτία αντίστοιχα.

Στη Λαμία η μέγιστη δεν ξεπέρασε τους 35,1 αν και το θερμόμετρο ξεκίνησε το πρωί από τους 26,4 βαθμούς. Αντίστοιχα τα χθεσινά (20/6) νούμερα ήταν 35,7 και 24,1 αντίστοιχα.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυλήσει η θερμοκρασία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ωστόσο υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικούς όμβρους νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (23/6).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση