Φθιώτιδα: Γέφυρα ζωής για να σωθεί τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 08:30 Φθιώτιδα: Γέφυρα ζωής για να σωθεί τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (ΦΩΤΟ)

Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό για την περισυλλογή της. Εστάλη στο Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» …

Μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντόπισαν λουόμενοι το πρωί της Δευτέρας (24/6) στην παραλία του Αγίου Σεραφείμ Φθιώτιδας.

Το άτυχο ζώο έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και έχρηζε άμεσης περίθαλψης.

Οι λουόμενοι ειδοποίησαν το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας και αμέσως σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δήμου Καμένων Βούρλων και της κτηνιάτρου Μαριάννας Αντωνακάκη ετοιμάστηκε για την μεταφορά της με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα για να παραληφθεί από μέλος του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Περισσότερες από 5.500 φωλιές της γνωστής θαλάσσιας χελώνας βρίσκονται στην Ελλάδα, όμως μόλις 1 στα 1.000 χελωνάκια φέρεται σύμφωνα με τις στατιστικές να φτάνει σε περίοδο ενηλικίωσης για να συνεχίσει το είδος.

Κάθε χρόνο ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» περιθάλπει στις εγκαταστάσεις του στη Γλυφάδα 30 με 70 χελώνες, έχοντας σώσει από το 1994, σχεδόν το 60% όσων τραυματισμένων ερπετών έχουν φτάσει στο Κέντρο Διάσωσης. Ας ελπίσουμε να σωθεί κι αυτή η χελώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση