Με επιτυχία η δράση «Φροντίδα για όλους» του Δήμου Δελφών με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:51 Με επιτυχία η δράση «Φροντίδα για όλους» του Δήμου Δελφών με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Π. Μερινόπουλος: «Στη συνείδηση όλων η σημασία του ελέγχου και της πρόληψης»

Με επιτυχία και την ανταπόκριση δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η δράση προαγωγής υγείας και προληπτικού ιατρικού ελέγχου, με τον τίτλο «Φροντίδα για όλους», την οποία υλοποίησαν το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου 2024, στο Κέντρο Υγείας Ιτέας οι «Γιατροί του Κόσμου», σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών.

Στη δράση, η οποία είχε και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, παρουσία του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Ιτέας κ. Νικόλαου Γιογάκη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου καθ’ ύλην αρμοδίου της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Μερινόπουλου, έλαβε χώρα παθολογικός, ακτινοδιαγνωστικός και παιδιατρικός έλεγχος, από το ιατρικό προσωπικό των «Γιατρών του Κόσμου», ενώ προσήλθαν περίπου 100 πολίτες, ενήλικοι και ανήλικοι, αριθμός που φανερώνει τη σημασίας που είχε για την τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί επίσης ότι, στο πλαίσιο της επίσκεψης των «Γιατρών του Κόσμου» και κατόπιν πρότασης του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δελφών, το Σάββατο 29 Ιουνίου έγινε επίσκεψη στους καταυλισμούς της Άμφισσας, παρουσία και του Διαμεσολαβητή κ. Γ. Πετρόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε παιδιατρικός και παθολόγος έλεγχος, έλεγχος εμβολιασμών και βιβλιαρίων. Ακόμα, έγινε ενημέρωση για την πρόωρη εγκυμοσύνη, δόθηκαν συμβουλές για την ατομική υγιεινή και την παρακολούθηση της υγείας, μοιράστηκαν είδη ατομικής φροντίδας, καθώς και μικρά δώρα στα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Σε δήλωσή του, με την ολοκλήρωση της δράσης, ο κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος ευχαρίστησε τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την παρουσία τους στην περιοχή και την παροχή σημαντικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και για την ανταπόκριση του κόσμου.

«Στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες δράσεις, οι οποίες εκτός των άλλων ενισχύουν σημαντικά στη συνείδηση του κόσμου τη σημασία του ελέγχου και της πρόληψης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μερινόπουλος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση