Ούτε σταγόνα σε Λιβαδειά και Σπάρτη τον Ιούνιο - Στο κέντρο της Αθήνας δεν έβρεξε καθόλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 11:30 Ούτε σταγόνα σε Λιβαδειά και Σπάρτη τον Ιούνιο - Στο κέντρο της Αθήνας δεν έβρεξε καθόλου

Απουσία βροχών και ξηρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός από τις ακραία υψηλές τιμές θερμοκρασίας, ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε και από την απουσία βροχών που έφερε ξηρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2006 μέχρι σήμερα, η απουσία βροχών εντοπίστηκε ακόμη και σε περιοχές που εκδηλώνονται συχνά βροχοπτώσεις αυτήν την περίοδο με βάση τη μέση τιμή της περιόδου 2007-2023.

Στο κέντρο της Αθήνας δεν έβρεξε καθόλου τον φετινό Ιούνιο (ο Ιούνιος του 2012 ήταν ο τελευταίος μήνας με μηδενική βροχή). Μηδενική ήταν η βροχή και στη Λιβαδειά και τη Σπάρτη.

Επίσης, ακόμη και σε περιοχές με υψηλές τιμές βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μέση τιμή της περιόδου 2017-2023, οι βροχές ήταν ελάχιστες.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση