Ράχες: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 08:06 Ράχες: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας

«Θα ξεκινήσουμε περιπολίες  και θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας…» λένε στο Lamiareport κάτοικοι από χωριά της Ανατολικής Φθιώτιδας…

Φόβος και οργή επικρατεί στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας και ειδικά στις Ράχες που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού το καλοκαίρι, από το κύμα εγκληματικότητας που πλήττει τους κατοίκους.

Ενδεικτικά μόνο τα τελευταία τέσσερα 24ωρα έχουν καταγραφεί μία, ληστεία, μία κλοπή σε σπίτι μετά από διάρρηξη και δύο κλοπές αυτοκινήτων, χωρίς να αποκλείεται ο κατάλογος να είναι μεγαλύτερος και απλά οι εγκληματικές πράξεις να έμειναν στην απόπειρα ή να μην καταγγέλθηκαν καν!

Ληστεία με πέντε δράστες

Στο σοβαρότερο συμβάν, που σημειώθηκε στην Παραλία Ραχών, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (28/6), ένας 78χρονος έπεσε θύμα ληστείας από πέντε άτομα, τα οποία τον απείλησαν με πιστόλι και βαρύ αντικείμενο, μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, αρχικά οι δύο δράστες του επιτέθηκαν έξω από το σπίτι και με απειλή όπλου τον ανάγκασαν να μπει μέσα και να τους δώσει όσα χρήματα είχε, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή τριών ακόμη ατόμων, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον απείλησαν να μην ειδοποιήσει την αστυνομία πριν απομακρυνθούν.

Κατά δήλωσή του παθόντος, οι δράστες έφυγαν με μικρό χρηματικό ποσό σε ψιλά (20-30 ευρώ), ενώ φεύγοντας του έσπασαν και το κινητό!

Με διαφορά λίγων ωρών, άγνωστοι δράστες φέρεται να διέρρηξαν άλλο σπίτι στην περιοχή, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του απουσίαζε, καθώς είχε τον πατέρα του βαριά άρρωστο στο Νοσοκομείο και έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, φέρεται να καταγράφονται και δύο κλοπές αγροτικών αυτοκινήτων. Το πρώτο στη Στυλίδα και το δεύτερο στην περιοχή των Ραχών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το πρώτο όχημα φέρεται να το εγκατέλειψαν οι δράστες όταν εντοπίστηκαν από διερχόμενο περιπολικό του ΑΤ Στυλίδας, ενώ το δεύτερο δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Που είναι τα περιπολικά;

Δυστυχώς τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά και όπως μας λένε κάτοικοι της περιοχής, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα όσο δεν υπάρχει αστυνόμευση. «Είναι μέρες τώρα που δε βλέπω ούτε ένα περιπολικό στο χωριό, ούτε καν στην παραλία. Και αν εμφανιστεί κανένα Σάββατο, είναι μόνο στα μπαράκια και για λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί. Ούτε για το ξεμάτιασμα! Μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ντροπή», μας υπογραμμίζει κάτοικος του χωριού Ράχες.

Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια είναι οι δηλώσεις όσων μίλησαν με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα και από διπλανά χωριά, απαιτώντας τακτικότερους και πραγματικούς ελέγχους. Κάποιοι μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι ίδιοι να περιπολούν στα χωριά τους και είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν χρειαστεί για να προστατέψουν τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση