Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: Η Κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των ιδιωτών και όχι υπέρ των πολιτών!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 17:09 Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: Η Κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των ιδιωτών και όχι υπέρ των πολιτών!

Σκληρή ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων που υπερασπίζεται τους συναδέλφους του στη Φύλαξη και την Καθαριότητα…

Ανακοίνωση, για τους συνάδελφούς τους συμβασιούχος από το 2020, στη Φύλαξη και την Καθαριότητα, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθώς σύντομα θα περάσουν στην ανεργία, από τη στιγμή που τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν δίνουν τη δυνατότητα στους φορείς να προσλαμβάνουν συμβασιούχους, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη όπως η πανδημία του κορωνοϊού.

«Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης απέναντι σε εκείνους τους  εργαζόμενους σε αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους, που βιώνουν συστηματικά, μπροστά στην ανάγκη για επιβίωση, την εργασιακή αβεβαιότητα και την ψυχολογική εξουθένωση μέχρι να δουν με ανακούφιση τις συμβάσεις τους να παρατείνονται για 2-3 μήνες;», αναρωτιέται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΔΥ και προσθέτει:

«Γιατί τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών οδηγούν υποχρεωτικά τους φορείς στην προκήρυξη εργολάβων, όταν ο εργολάβος κοστίζει περισσότερο;» Όπως παρατηρούν, καμία επιχείρηση δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση και για αυτό και ο επιχειρηματίας που θα πάρει την εργολαβία θα ζητεί κέρδος. «Γιατί να διεκδικήσει ο επιχειρηματίας την εργολαβία του κάθε Ε.Ο.Δ.Υ.;  Ποιος ο λόγος εφόσον κληθεί να πληρώνει μόνο μισθοδοσίες;  Προφανώς λοιπόν υπάρχει όφελος, όφελος που δεν δικαιολογείται από την επίκληση του ‘’δημοσίου συμφέροντος’’», τονίζει με νόημα ο Σύλλογος, για να καταλήξει στο παρακάτω συμπέρασμα:

«Μετά την κεντρική απόφαση για τη διακοπή του προγράμματος PHILOS-2 στον Ε.Ο.Δ.Υ. αναθέτοντας τη διαχείριση της υγείας του προσφυγικού πληθυσμού σε ιδιωτικό όμιλο, και τώρα τις υπηρεσίες της Φύλαξης και της Καθαριότητας σε επιχειρηματίες, αποδεικνύεται ότι αυτή η Κυβέρνηση στον τομέα της υγείας νομοθετεί υπέρ των Ιδιωτών και όχι υπέρ των Πολιτών της

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση