Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Προσοχή στους κεραυνούς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 09:20 Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Προσοχή στους κεραυνούς

Φθιώτιδα, Βοιωτία, Φωκίδα και Εύβοια μέσα στις περιοχές όπου θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία έχει αρχίσει από χθες να δείχνει τα… δόντια της στη βόρεια Ελλάδα , αλλά σήμερα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού δεν αποκλείεται εκτός από τις καταιγίδες σε κάποιες περιοχές να πέσει χαλάζι, ενώ αναμένονται και κεραυνοί.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το οποίο και επικαιροποιήθηκε, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν αρχικά περιοχές της βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, αλλά και την Αττική.

Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία,  Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Χαλκιδική, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βορειοανατολικό Αιγαίο και Αττική, αναμένεται να επηρεαστούν από την κακοκαιρία.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι η έντονη κεραυνική δραστηριότητα και οι πολίτες πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Γι’ αυτό δεν κρατάμε ομπρέλα, δεν στεκόμαστε κάτω από ψηλά αντικείμενα (κολόνες), δεν περπατάμε σε γυμνό από δέντρα χωράφι, δεν κολυμπάμε μένουμε μακριά από γεωργικά μηχανήματα και από κορυφές λόφων και βουνών

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση