Αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης στη Λοκρίδα για την ευλογιά των προβάτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 09:30 Αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης στη Λοκρίδα για την ευλογιά των προβάτων

Από 1η Ιουλίου…

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κώστα Αποστολόπουλου, αίρονται από 1 Ιουλίου τα μέτρα που είχαν επιβληθεί στη Λοκρίδα και στις γύρω περιοχές από το κρούσμα ευλογιάς των προβάτων που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Δεκέμβρη στην ΠΕ Μαλεσίνας.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο δεν παρατηρήθηκε νέα εστία του νοσήματος από 7 Μαρτίου 2024 και αίρονται και οι αποφάσεις για «ορισμό σφαγείου για σφαγή ζώων» και η τροποποίησή της, καθώς και η απόφαση της ΔΑΟΚ Φθιώτιδας για «Μετακινήσεις αιγοπροβάτων προς θερινό βοσκότοπο εντός και εκτός των ορίων της ΠΕ Φθιώτιδας λόγω ευλογιάς».

Επισημαίνεται ωστόσο στους κτηνοτρόφους, η αύξηση των μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν την πιθανότητα εισόδου νοσημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση