Ο Λαμιώτης Στάθης Τσασάκος σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιντεοπαιχνιδιών του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 14:10 Ο Λαμιώτης Στάθης Τσασάκος σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιντεοπαιχνιδιών του κόσμου

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως ένα υπό-ανάπτυξη έργο της ομάδας του Στάθη Τσασάκου μπήκε σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Ανεξάρτητων Βιντεοπαιχνιδιών (Indie Games) του κόσμου.

Η διάκριση ανακοινώθηκε και από το τμήμα ερευνών και καινοτομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου πριν λίγες μέρες, ενώ έδωσε και μία συνέντευξη σε ειδησεογραφικό portal της Βραζιλίας πριν λίγες ώρες για το εν λόγω θέμα.

Σε μια από τις Μεγαλύτερες Εκθέσεις του Κόσμου το όνομα του βραβευμένου φοιτητή δημιουργού Στάθη Τσασάκου και της ομάδας του.

Δύο χρόνια μετά τη πρώτη του δημόσια εμφάνιση για τη συμμετοχή του στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ανάπτυξης Βιντεοπαιχνιδιών (The Big Indie Pitch 2022), ο φοιτητής του Τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και, πλέον, Lead Developer της ομάδας του "Blue Cupcake Games", Στάθης Τσασάκος είδε το όνομά του στην έκθεση GameMaker Showcase - μια από τις μεγαλύτερες του είδους στο κόσμο - με έναν τίτλο του που ακόμη βρίσκεται υπό-ανάπτυξη.

Μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν...

Πριν την δημιουργία της ομάδας "Blue Cupcake Games" στην οποία συμμετέχουν φοιτητές και μη από την Ελλάδα και διάφορες χώρες της Ευρώπης, ο Στάθης Τσασάκος είχε αναπτύξει 3 ακόμα τίτλους, 2 εκ των οποίων έχουν βραβευτεί εξίσου και ένας εξ'αυτών (The Sweet Treats Man) κέρδισε το Audience Choice στα ιστορικώς πρώτα βραβεία Greek Game of the Year το 2023. Επιπλέον, ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποκατάστασης της ιστορικής ταινίας "Ο Κλέφτης κι ο Τσαγκάρης", το Καλοκαίρι του 2023.

Ποιος είναι ο τίτλος του Τσασάκου που βρέθηκε στην έκθεση;

Ο τίτλος που φέρει την υπογραφή του νεαρού Έλληνα δημιουργού και βρέθηκε στην έκθεση GameMaker Showcase, φέρει το όνομα "Coastal Goo". Το βιντεοπαιχνίδι είναι σε Πρώιμη-Πρόσβαση (Early-Access) με ένα απλό πρωτότυπο της ιδέας να είναι διαθέσιμο δωρεάν ως Alpha Demo στα διαδικτυακά καταστήματα, Itch.io και Gamejolt .

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες προς το παρόν, στο Coastal Goo, ο παίκτης καλείται να χειριστεί ένα μικρό υποβρύχιο ρομπότ, τον Shippy, για να σώσει το όρμο Warmsand Coast, ο οποίος έχει καλυφθεί από μια μυστηριώδη μαύρη γλίτσα, η οποία κάνει τους κατοίκους επιθετικούς.

Με τη βοήθεια ενός ακόμη χαρακτήρα, του καθηγητή Inkquid, θα πρέπει σε κάθε επίπεδο να εξερευνεί και να σκανάρει ένα είδος κοραλλιού που κρύβει το αντίδοτο για τη γλίτσα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει διάφορους εχθρούς.

Αξιοσημείωτο είναι, πως το Coastal Goo είναι ο πρώτος τίτλος της Blue Cupcake Games, του οποίου η παραγωγή γίνεται σε έναν καμβά 1080p (Υψηλή Ανάλυση) - γεγονός που δείχνει πως η λαμπρή αυτή ομάδα συνεχώς αναζητά νέες μεθόδους και τεχνοτροπίες για να προσεγγίσει το κοινό της.

Τι ανέφερε ο Στάθης Τσασάκος επ'αυτού;

Ο νεαρός δημιουργός έγραψε νωρίτερα σήμερα στη σελίδα του:

"Ένας μεγάλος στόχος κατακτήθηκε! Ο υπό-ανάπτυξη τίτλος Coastal Goo της ομάδας μου Blue Cupcake Games, καταχωρήθηκε στην έκθεση (showcase) μιας από τις μεγαλύτερες μηχανές (engines) παραγωγής παιχνιδιών, GameMaker και στάθηκε ενώ ακόμα βρίσκεται σε alpha κατάσταση (πρωτότυπο) δίπλα δε διάσημους τίτλους με τους οποίους μεγαλώσαμε όπως το Undertale και το Stardew Valley.

Είναι πραγματικά απίστευτο και μας δίνει την απαραίτητη πνευματική ενέργεια για να συνεχίσουμε καθώς, τέτοιου είδους παραγωγές απαιτούν αρκετό χρόνο, πειραματισμό, έρευνα και υπομονή.

Πόσο μάλλον, όταν οι developers είναι φοιτητές και καλούνται να διατηρούν μια ισορροπία στη καθημερινότητά τους, αλλά όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα.

Συνεχίζουμε! Νέες ιδέες έρχονται, και η ποιότητα της 2D τεχνολογίας μας εξελίσσεται. 

Ευχαριστούμε τη @gamemakerengine για τη θέση στην έκθεσή της."

Δείτε το Trailer του Coastal Goo:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση