Γιορτή της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη: Θεία Λειτουργία στην όχθη του Πηνειού – «Να επισκευαστεί σύντομα η πεζογέφυρα» (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 16:39 Γιορτή της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη: Θεία Λειτουργία στην όχθη του Πηνειού – «Να επισκευαστεί σύντομα η πεζογέφυρα» (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθλητοφόρου εορτάζεται για πρώτη φορά στο «πληγωμένο» πανηγυρίζουν Ιερό Προσκύνημα εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία.

 

Αν και οι εργασίες καθαρισμού στο Προσκύνημα έχουν ολοκληρωθεί, οι Ιερές Ακολουθίες της εορτής τελούνται στην όχθη του ποταμού Πηνειού απέναντι από το Προσκύνημα δίπλα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχει επισκευαστεί ακόμα η πεζογέφυρα των Τεμπών και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των προσκυνητών στην όχθη του σπηλαιώδους Ναού και του χώρου του Προσκυνήματος.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε  στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Όρθρο και στη συνέχεια στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθος πιστών.

«Τούτη εδώ η γέφυρα και το Προσκύνημα είναι το σύμβολο της καταστροφής μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος από την όχθη του Πηνειού, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  για την Αγία Παρασκευή στα Τέμπη.

Ο Σεβασμιώτατος, θυμήθηκε τι συνέβη δέκα μήνες πριν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, θυμήθηκε γεγονότα που «δεν εξηγούνται», όπως το Αγίασμα που έβγαινε καθαρό και κόντρα στα λασπωμένα νερά, αλλά και την εικόνα της Αγιάς Παρασκευής που δεν είχε λάσπες.

Ακόμη, σημείωσε πως οι φετινές εκδηλώσεις δίνουν ένα άλλο αποτύπωμα στην γιορτή κι ευχήθηκε του χρόνου να τελεστούν απέναντι στο Προσκύνημα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, τόνισε ότι «μετά την καταστροφική πλημμύρα του Daniel ήρθαμε ξανά να γιορτάσουμε εδώ, αλλά από την απέναντι όχθη καθώς η πρόσβαση από την πεζογέφυρα δεν μπορεί να γίνει.

Όλη η Ελλάδα θλίβεται για αυτό το γεγονός, πολύ περισσότερο εμείς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο».

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: larissanet.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση