«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια στη Λαμία από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 08:34 «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια στη Λαμία από τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα»

Καθημερινά παράπονα για την συμπεριφορά οδηγών, που σηκώνουν στο πόδι ολόκληρες γειτονιές…

Βραδιά Πανσελήνου στο Κάστρο Λαμίας… Το ειδυλλιακό τοπίο διαταράσσει η εξάτμιση «φτιαγμένου» αυτοκινήτου ο οδηγός του οποίου κάνει επίδειξη θορύβου. Λίγο πιο κάτω - εκεί στην Καντίνα - μια παρέα νεαρών με μηχανάκια, κάνουν δοκιμές σπινιαρίσματος σηκώνοντας τον τόπο στο πόδι.

Οι ίδιες εικόνες με ή χωρίς φεγγάρι επαναλαμβάνονται… Οι καταγγελίες στο LamiaReport δεκάδες για το θόρυβο που προκαλούν επίτηδες νεαροί οδηγοί τις βραδυνές ώρες, όχι μόνο στο Κάστρο και στον Περιφερειακό του, αλλά και στο Βόρειο, στην οδό Κωστή Παλαμά μπροστά στα σχολικά συγκροτήματα, στην οδό Στουρνάρα, στην πλατεία Τσιφτσή, στην οδό Αθηνών, στην οδό  Μητροπολίτου Δαμασκηνού.  Ο κατάλογος είναι μακρύς κι ανησυχητικός.

Δε λείπουν επίσης και τα περιπαιχτικά σχόλια που λαμβάνουμε σε μηνύματα για τις Λαμιώτικες «καγκουριές» στην οδό Όθωνος, ακόμη και στην κεντρική οδό Υψηλάντη ή τις πλατείες, με το στέρεο να παίζει στο τέρμα από «Καγκέλια» μέχρι τα τελευταία της Anastasia & Enisa!

Κάποιοι ενοχλούνται στον ύπνο τους, καθώς οι συγκεκριμένες συμπεριφορές εκδηλώνονται ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Πραγματικά έχουμε χάσει τον ύπνο μας», μας λέει κάτοικος της περιοχής της Νέας Σφαίρας. «Εκεί που συνηθίζεις τις φωνές και τα γέλια, έρχονται οι εξατμίσεις και πετάγεσαι από το κρεβάτι σου…», προσθέτει υπογραμμίζοντας ότι είναι εργαζόμενος και σηκώνεται 2-3 ώρες αργότερα να πάει για δουλειά.

«Άραγε πόσοι είναι αυτοί οι ενοχλητικοί τύποι, για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη και δεν μπορούν να τους πιάσουν και να τελειώσει η παράσταση…», μας γράφει κάτοικος από την περιοχή στο Βόρειο, που μετρά κάθε βράδυ τα φρενάρισματα, φοβούμενος ότι θα ακούσει στη συνέχεια εκείνο το ανατριχιαστικό «μπαμ» που παραπέμπει σε κάτι κακό!...

Κάποιοι άλλοι φοβούνται να περπατήσουν το σούρουπο στις ανωτέρω περιοχές γιατί συνήθως οι ταχύτητες είναι «τρελές». Άλλωστε οι εκτροπές είναι συχνές με τα θορυβώδη οχήματα να σκαρφαλώνουν σε πεζοδρόμια, αυλές και να μετρούν τα φραγκόσυκα στο Κάστρο.

«Προσωπικά, αν αργήσω να βγω για περπάτημα αποφεύγω τον Περιφερειακό του Κάστρου. Κι αν παρ’ ελπίδα επιλέξω τη συγκεκριμένη διαδρομή που είναι από τις πιο όμορφες της Λαμίας, όποτε ακούω εξάτμιση ‘’κρύβομαι’’ πίσω από ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ. Γιατί τις μεταλλικές τις έχω δει να τις γκρεμίζουν δεν κρατάνε…», μας καταγγέλλει άλλος αναγνώστης.

Και το ερώτημα απλό… Τι κάνουμε για αυτό;

Η αύξηση της αστυνόμευσης και τα τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες που δε σέβονται πρώτα από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό - καθώς τον θέτουν σε κίνδυνο - είναι μια λύση.

Η άλλη, επειδή πρόκειται για νεαρά άτομα, τα περισσότερα μόλις έχουν ενηλικιωθεί, είναι η παρέμβαση της οικογένειας. Η έλλειψη παιδείας είναι, που τους επιτρέπει να πετάνε από το παράθυρο από τσιγάρα μέχρι κύπελλα καφέ και ολόκληρα κουτιά από πίτσες (ναι το είδαμε ακόμη κι αυτό). Και φυσικά να νομίζουν ότι τους θαυμάζουν όταν μαρσάρουν ή όταν βάζουν τέρμα τη μουσική!

Η έλλειψη παιδείας είναι άλλωστε υπεύθυνη για τα περισσότερα δεινά που βιώνουμε ως χώρα.

Απλά η πολιτεία θα πρέπει να έχει στο μυαλό της και το σοφό: «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση