Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο για τις μοναχές της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 17:33 Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο για τις μοναχές της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού (Φωτογραφία αρχείου)

Απαιτούν την άμεση απομάκρυνση της ηγουμένης για όσα είπε στη Θεία Λειτουργία στις 22/8…

Επιστολή διαμαρτυρίας όπου καταγγέλλουν «απρεπή στάση των μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού», έστειλαν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των χωριών γύρω από το Μοναστήρι.

Η διαμάχη κρατά χρόνια με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι, η αδελφότητα της Μονής προσπαθεί να οικειοποιηθεί χιλιάδες στρέμματα που ανήκουν στους ίδιους, ωστόσο αυτή τη φορά καταγγέλλουν όσα ακούστηκαν στο κήρυγμα της ηγουμένης στην πρωινή Θεία Λειτουργία της 22ας Αυγούστου, παραμονή της Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Διαβάστε την επιστολή:

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας για απρεπή στάση των μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού».

Μακαριώτατε και Σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας μας. 

Με τη παρούσα επιστολή  διαμαρτυρίας εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και την απογοήτευση μας, για την απαράδεκτη στάση των μοναχών της Ιεράς Μονής Παναγίας Κουτσουρού του Δήμου Δωρίδας και ιδιαιτέρως της ηγουμένης Μαριάμ.

Η παραβατική τους στάση είναι ανεξέλεγκτη και διαρκής...., όμως το "ποτήρι ξεχείλισε".

Στη πρωινή Θεία Λειτουργία στις 22-8-2024 η ηγουμένη Μαριάμ προκάλεσε την οργή και τη θλίψη των πιστών με τον διχαστικό λόγο της που συνοδεύτηκε με κατάρες  , απειλές και αφορισμούς κατά των πιστών, που έχουν διαφορετική άποψη και διαμαρτύρονται για τις πρακτικές τους.

Είμαστε  μέλη της τοπικής  κοινωνίας, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και αποτελούμε το πλήρωμα της Εκκλησίας μας, στηρίζοντας και επιθυμώντας διαχρονικά την ορθή λειτουργία και τα καλώς νοούμενα  συμφέροντα της Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού. 

Με δεδομένο ότι οι προκλήσεις είναι διαρκείς, οι αξιώσεις παράλογες και κυρίως οι συμπεριφορές τους προκλητικές, εκ των οποίων κάποιον εξ αυτών να έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

την άμεση απομάκρυνση τους από την Ιερά Μόνη Παναγίας Κουτσουρού, αφενός για να διαφυλάξετε το σεβασμό και το κύρος της Εκκλησίας μας και αφετέρου, να επανέλθει η ηρεμία στη περιοχή και η Ι.Μ. Παναγίας Κουτσουρού  να ξαναγίνει τόπος λατρείας ΟΛΩΝ των πιστών. 

 ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση