Η επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας στη συνάντηση Παπαθανάση - Σπανού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 10:15 Η επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας στη συνάντηση Παπαθανάση - Σπανού

Συζητήθηκαν λύσεις και ενέργειες και για άλλα μεγάλα έργα όπως η Παράκαμψη Βασιλικού, ο ΧΥΤΥ Χαλκίδας, η Παραλίμνιος Μόρνου, το Χ.Κ. Καρπενησίου και οι Μαρίνες Σκύρου και Λίμνης…

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Κατερίνα Οικονόμου, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προκειμένου να συζητήσουν την ένταξη σημαντικών έργων για την Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και ο ΧΥΤΑ Λαμίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Χρήστος Μούτσιος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Σπανός συζητήθηκε πως θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και να δοθούν λύσεις σε σημαντικά θέματα υποδομών.

Συγκεκριμένα:

«Παράκαμψη Βασιλικού. Με απολύτως ώριμες μελέτες δουλεύουμε για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να γίνει πράξη η σημαντική δέσμευση του Πρωθυπουργού για τον τόπο μας!

Επέκταση ΧΥΤΑ Λαμίας. Με πλήρεις μελέτες και σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ αναμένουμε σε πολύ άμεσο χρόνο την έκδοση σχετικής πρόσκλησης.

Δημιουργία ΧΥΤΥ Χαλκίδας. Με την ολοκλήρωση των μελετών από πλευράς ΦΟΔΣΑ, θα αναζητηθεί ομοίως χρηματοδότηση.

Παραλίμνιος αγωγός Μόρνου. Ένα έργο εθνικού και όχι τοπικού χαρακτήρα που είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, δημοπρατήθηκε και λίγο πριν τη σύμβαση πρέπει να διασφαλιστεί οριστικά από πλευράς πόρων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καπρενησίου, μαρίνες Σκύρου και Λίμνης. Έργα που υποβλήθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και ζητούμε την ένταξή τους.

Τέλος, βασικά και πάγια αίτημάτα για την υλοποίηση των έργων μας από εθνικούς πόρους είναι:

η εκταμίευση χρημάτων από το εγκεκριμένο όριο πληρωμών μας. Αναμένεται αρχές του μηνός.

⁠η αύξηση του ορίου πληρωμών μας. Εξετάζεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση