ΔΕΥΑΛ: Σήμερα η παρουσίαση του έργου επαναχρησιμοποίησης του νερού από την ΕΕΛ για άρδευση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 09:27 ΔΕΥΑΛ: Σήμερα η παρουσίαση του έργου επαναχρησιμοποίησης του νερού από την ΕΕΛ για άρδευση

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή εντός ΤΟΕΒ Ροδίτσας - Αυλακίου - Μεγάλης Βρύσης.

Την Πέμπτη 29 Αύγουστου 2024, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, η ΔΕΥΑ Λαμίας, μας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου επαναχρησιμοποίησης ανακτημένου ύδατος της ΕΕΛ Λαμίας και της διάθεσής του για άρδευση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα έργα που υλοποιούνται και ολοκληρώνονται, με στόχο την εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και της Αειφορίας , ώστε να αξιοποιούνται τα παραγόμενα, απόβλητα από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λαμίας , μετά από κατάλληλη επεξεργασία.

Συγκεκριμέναα, θα γίνει παρουσίαση των εγκαταστάσεων τριτοβάθμιας επεξεργασίας της Ε.Ε.Λ. για επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού και η αξιοποίησή του για άρδευση καλλιεργειών.

Επιπλέον θα παρουσιαστεί το υπό κατασκευή έργο ηλιακής ξήρανσης ιλύος της ΕΕΛ για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ιλύος στην γεωργία.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Μονάδα επαναχρησιμοποίησης του Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ροδίτσα Λαμίας και στα αρδευόμενα κτήματα του ΤΟΕΒ Ροδίτσας - Αυλακίου - Μεγάλης Βρύσης.

Χαιρετισμοί θα πραγματοποιηθούν από τους :

Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Πανουργιά Παπαϊωάννου, Δήμαρχο Λαμιέων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Λαμία, 29.08.2024, Αμφιθέατρο Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας

Προσέλευση : 9:45

10:00 – 10:15 : Παρουσίαση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ

10:15 – 10:30 : Παρουσίαση του έργου: «Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων στην ΕΕΛ Λαμίας και χρήση του νερού για αρδευτικούς σκοπούς».

Βασίλης Ιακωβάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

10:30 – 10:45 : Παρουσίαση του έργου : «Μονάδα ηλιακής ξήρανσης ιλύος Ε.Ε.Λ Λαμίας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης - Γεωργική εφαρμογή ιλύος σε καλλιέργειες βάμβακος σήμερα και μετά το έργο.

Παντελής Γκλιάος, Δ/ντης Περιβαλλοντικού τμήματος TEDRA Α.Ε., Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Η/Υ

Δρ. Χαράλαμπος Μυρεσιώτης, Γεωπόνος, ΔΕΥΑ Λαμίας.

11:00 – 11:20 : Ξενάγηση στην ΕΕΛ Λαμίας.

11:20 – 11.45 : Ξενάγηση σε καλλιέργειες εντός ΤΟΕΒ Ροδίτσας-Αυλακίου-Μεγάλης Βρύσης όπου γίνεται πιλοτική εφαρμογή ανακτημένου νερού για άρδευση

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση