Σαρακιώτης: Ποια ‘’όαση’’; «“Έρημος” υπό-αστυνόμευσης η Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:37 Σαρακιώτης: Ποια ‘’όαση’’; «“Έρημος” υπό-αστυνόμευσης η Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Νέα ερώτηση στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας…

Επανέρχεται ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης, για το μείζον θέμα της υπό-αστυνόμευσης του νομού, μετά και τα όσα δημοσίευσε σε υπόμνημά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας.

Ξεκινώντας με την εκτός τόπου και χρόνου δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι, η ελληνική περιφέρεια είναι «όαση μη εγκληματικότητας», ο κ. Σαρακιώτης, με στοιχεία παρουσιάζει το ακριβώς αντίθετο και ειδικά για τη Φθιώτιδα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στέκεται επίσης ότι εκτός των αποσπάσεων που γίνονται με τη θέληση των αστυνομικών υπαλλήλων, υπάρχουν και ορισμένες που γίνονται χωρίς τη συναίνεσή τους πλήττοντας εκτός από τις τοπικές υπηρεσιακές ανάγκες και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα σημειώνει:

«Η κραυγή αγωνίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού μας, συνιστά περίτρανη απόδειξη της παντελούς έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα που έχει σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο μάλιστα για μία ελληνική περιφέρεια που είναι “όαση μη εγκληματικότητας”. Όταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί καταγγέλλουν τον Υπουργό ότι, η εξαιτίας του η αστυνόμευση του νομού Φθιώτιδας έχει αφεθεί στην τύχη της και ότι, πραγματοποιούνται αποσπάσεις αστυνομικών σε άλλες περιοχές της χώρας μας, χωρίς τη συναίνεσή τους με αποτέλεσμα την έλλειψη επιχειρησιακής επάρκειας, το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι, η Φθιώτιδα αποτελεί “έρημο υπό-αστυνόμευσης” με την υπογραφή του κ. Χρυσοχοΐδη και ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Γιάννη Σαρακιώτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση