Champions League: Το «άσφαιρο» Σίτι – Ίντερ και το «δώρο» που πήρε η Παρί στο 90′ – Αποτελέσματα, φάσεις και γκολ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 13:15 Champions League: Το «άσφαιρο» Σίτι – Ίντερ και το «δώρο» που πήρε η Παρί στο 90′ – Αποτελέσματα, φάσεις και γκολ

Μια ημέρα μετά τα 28 γκολ στην εναρκτήρια βραδιά του Champions League, η παραγωγικότητα έπεσε υπερβολικά. 13 γκολ μπήκαν την Τετάρτη (18.09.2024), με το Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ να μένει στο 0-0. Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόνα 1-0 με “δώρο” του τερματοφύλακα των Ισπανών. Η Ντόρτμουντ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ. Σαρωτική η Σέλτικ κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας (5-1).

Το Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ ήταν το πιο “λαμπερό” ματς της βραδιάς για την πρώτη αγωνιστική του Champions League. Είχε ρυθμό, μεγάλες ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ, με τις δυο ομάδες να μένουν στο μηδέν (0-0).

Λίγο έλειψε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και στο Παρί Σεν Ζερμέν – Χιρόνα, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- και την ισπανική ομάδα να αντέχει στην πίεση που δέχθηκε. Το γκολ της νίκης όμως ήρθε στο 90′ από τον Νούνο Μέντες, με την μπάλα όμως να περνάει κάτω από τα χέρια του τερματοφύλακα, Γκατσανίγκα.

Στα βραδινά ματς που είχαμε πολλά γκολ, η Ντόρτμουντ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Κλαμπ Μπριζ, με πρωταγωνιστή τον Γκίτενς να μπαίνει ως αλλαγή και να βάζει δυο γκολ των Γερμανών. Οδυνηρό ντεμπούτο για την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Champions League, με την Σέλτικ να επικρατεί εντός έδρας με 5-1.

Δείτε όλα τα γκόλ:

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έμειναν στις χαμένες ευκαιρίες

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έπαιξαν ανοικτά και επιθετικά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά, να ψάχνουν αντεπιθέσεις και να έχουν κάποια καλά σουτ. Στο 19′ ο Χάαλαντ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάω στον Ζόμερ.

Από τα μέσα του ημιχρόνου και μέτρα, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε την άμυνα της Ίντερ και στο 36′ είδε τον Χάαλαντ να στέλνει την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Το ματς πήρε… φωτιά στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσε να νικήσει στο 43′ τον Ζόμερ σε τετ-α-τετ, ενώ στο 45+5′ ο Έντερσον έδιωξε δύσκολα το κοντινό σουτ του Κάρλος Αουγκούστο.

Η είσοδος του Φόντεν, έδωσε “ενέργεια” στην Μάντσεστερ Σίτι, με την Ίντερ να παραμένει επικίνδυνη και να ρίχνει στα μέσα της επανάληψης Λαουτάρο Μαρτίνες και Μιχταριάν. Στο 69′ η Μάντσεστερ Σίτι έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Φόντεν να πιάνει το σουτ από το ύψος ου πέναλτι και τον Ζόμερ να μπλοκάρει! Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Μιχταριάν στο 69′.

Η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε στο.. φουλ τις “μηχανές” της για να φτάσει στο νικητήριο γκολ, αλλά ο Ζόμερ ήταν εκεί για να διώξει κάθε κίνδυνο. στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γκουντογκάν δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Ο πορτιέρε της Χιρόνα έδωσε “δώρο” τη νίκη στην Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας την Χιρόνα και προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Στο 12′ το σουτ του Ασένσιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Όσο όμως περνούσε η ώρα, η Χιρόνα ισορροπούσε το ματς, περιορίζοντας την επιθετικότητα των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε πιο επιθετική στην επανάληψη, αλλά είδε την ισπανική ομάδα να προβάλει αντίσταση. Ο Ντεμπελέ ήταν αυτός που απείλησε με σουτ την εστία των φιλοξενούμενων. Το γήπεδο… έγειρε, ειδικά προς το φινάλε του αγώνα, με την πρωταθλήτρια Γαλλίας να βρίσκει ανέλπιστο δώρο στο 90′. Ο Νούνο Μέντες έκανε τη σέντρα σουτ, ο Γκατσανίγκα δεν κατάφερε α μπλοκάρει την μπάλα, αυτή έφυγε από τα χέρια του, πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

“Χρυσή” αλλαγή και “διπλό” για Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ ήταν η ομάδα που έδειξε να “πατάει” καλύτερα και πλησίασε την περιοχή της Κλαμπ Μπριζ, με τους γηπεδούχους -όμως- να μην περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα, η ταχύτατη ομάδα του Χρήστου Τζόλη ήταν αυτή που στο 12′ είχαν μεγάλη τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Βέτλεσεν.

Χρήστος Τόλης και Κλαμπ Μπριζ ανέβασαν… στροφές στην επανάληψη, με του γηπεδούχους να γίνονται πιο επιθετικοί. Στο 57 πάντως η Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Μάλεν. Τελικά, η Ντόρτμουντ έφτασε στο 0-1 με μια “χρυσή αλλαγή”. Ο Μπιονέ-Γκίτενς μπήκε στο ματς στο 68΄και στο 76′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να δώσει στην ομάδα του το “διπλό”. Ο Άγγλος επιθετικός διαμόρφωσε στο 86′ το 0-2 με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να έρθει στο 90+5′ ο Γκιρασί και να διαμορφώσει το τελικό 0-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

“Πάρτι” για την Σέλτικ κόντρα στη Σλόβαν

Η Σέλτικ είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 17′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Λίαμ Σκέιλς να κάνει το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Σλόβαν Μπρατισλάβας βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά για καλή της τύχη είδε τον τερματοφύλακά της να βγάζει το κοντινό σουτ του Φουρουχάσι.

Η Σέλτικ “καθάρισε” τη νίκη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μόλις στο 46′, ο Κουν έκανε μια τρομερή προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά και ο Φουκουχάσι χρειάστηκε απλά να βάλει το σώμα του στην πορεία της μπάλας και μέσα από τη μικρή περιοχή να κάνει το 2-0.

Το 3-0 υπέρ της Σέλτικ διαμορφώθηκε στο 56′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ένγκελς, για να έρθει στο 60′ ο Βίμερ με ένα τρομερό σουτ και να μειώσει σε 3-1, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Champions League. η “μαγική” βραδιά για την Σέλτικ σταμάτησε στο 5-1, με τους Μαέντα (70′) και Ίντα (87′) να βρίσκουν δίχτυα.

Στα ματς των 19:45

Στα ματς που προηγήθηκαν, η Σπάρτα Πράγας επικράτησε εντός έδρας με το εμφατικό 3-0 την Σάλτσμπουργκ, ενώ η “πρωτάρα” σε τελική φάση της διοργάνωσης, Μπολόνια, έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο “Ρενάτο Νταλ’ Αρα”.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης (18.09.2024)

Μπολόνια – Σαχτάρ 0-0

Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-3

Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-1

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν- Xιρόνα 1-0

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (17.08.2024)

Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

Μπάγερν Μονάχου – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 9-2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Λιλ 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

Γιούνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3

Τα ματς της Πέμπτη (19.09.2024)

19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα

19:45 Φέγενορντ – Λεβερκούζεν

22:00 Αταλάντα – Άρσεναλ

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λειψία

22:00 Μονακό – Μπαρτσελόνα

22:00 Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση