Νίκος Δένδιας: Ένα βήμα πιο κοντά στην ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 17:57 Νίκος Δένδιας: Ένα βήμα πιο κοντά στην ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα στην ενοποίησή της, αυτή τη φορά με την δημιουργία κοινής άμυνας, τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το οποίο συνεδριάζει σήμερα με τη σύνθεση των Υπουργών Άμυνας

«Πρώτα η κοινή αγορά, μετά το κοινό νόμισμα, τώρα η κοινή άμυνα. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό το πολύ μεγάλο βήμα πρέπει να υπηρετηθούν δύο παράμετροι. Καταρχήν, ένας ενιαίος ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας» ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το οποίο συνεδριάζει σήμερα με τη σύνθεση των Υπουργών Άμυνας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η συζήτηση για την δημιουργία ενιαίας ευρωπαϊκής άμυνας έρχεται σε συνέχεια της «εξαιρετικής πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Πολωνού πρωθυπουργού Τουσκ για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού θόλου. Η Ελλάδα έχει να προσφέρει σε αυτό και ήδη εμείς προχωράμε στη δημιουργία του δικού μας αντι-drone και αντιαεροπορικού θόλου».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης των Υπουργών Άμυνας στο ΣΕΥ της ΕΕ, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την ομόλογό του της Ολλανδίας Kajsa Ollongren. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των διμερών αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Ολλανδίας.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει ακόμη τρεις συναντήσεις, με ομολόγους του από τη Μοζαμβίκη, τη Ρουάντα και το Πράσινο Ακρωτήρι. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα, έχοντας σημαντικές ένοπλες δυνάμεις, να παρέχει γνώσεις και δυνατότητες σε χώρες με τις οποίες μπορεί να αναπτύξει μια εγκάρδια σχέση» κατέληξε. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση