Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 22:05 Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα

Σε επιφυλακή παραμένουν όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές - Νεκρός 45χρονος από ανακοπή στη Σταμάτα - Κάηκαν σπίτια στην Κερατέα - Σκληρή δοκιμασία στο σύστημα πυρόσβεσης από τα πολλά ταυτόχρονα μέτωπα

Σε διπλό μέτωπο δοκιμάστηκαν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών η μία από την άλλη στην Κερατέα και τη Σταμάτα. Η μάχη ήταν δύσκολη, αφού από τη μια τα πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε κατοικημένες περιοχές που χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες και ευνοούσαν τις φωτιές. Στη Σταμάτα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ανακοπή με έμμεση αιτία τη φωτιά, ενώ σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές τόσο στη Σταμάτα όσο και στην Κερατέα. Παράλληλα, η Πυροσβεστική είχε να αντιμετωπίσει τη διασπορά των δυνάμεών της λόγω των δεκάδων άλλων μετώπων που ξεσπούσαν παράλληλα σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα: Από τη Ριτσώνα στην Εύβοια που καίγεται εργοστάσιο χημικών, στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, το Δίστομο, την Καμηλόβρυση Φθιώτιδας, στο Λουτράκι, ακόμη και στου... Φιλιπάππου.

Τα εναέρια μέσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα και έτσι περίπου στις 9.30 
το βράδυ δεν υπήρχε πλέον ενεργό μέτωπο στην περιοχή της Σταμάτας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαν ελέγξει και τη φωτιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα είχε γίνει μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή της Συντερίνας. 

Στην Κερατέα η φωτιά έφτασε να σπάσει σε τέσσερα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων, εστάλησαν μηνύματα για εκκένωση περιοχών από την πολιτική προστασία, ενώ κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Πλάκα και Μαρκάτι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές παραμένουν σε επιφυλακή για τις διάσπαρτες εστίες και το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σταμάτα

Λίγο πριν τις 21.00 στη Σταμάτα για την κατάσβεση επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 41οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μέσω του «112» στάλθηκε μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων απο τις περιοχές της Αμυγδαλέζας, Ροδόπολης.

 
stamata-vradi__2_
stamata-vradi__3_
stamata-vradi__1_
arthrou-stamata-vradini

πηγή: prottthema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση