Σεισμός στην Κρήτη 5,2 Ρίχτερ, ανοιχτά της Γαύδου το επίκεντρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 19:44 Σεισμός στην Κρήτη 5,2 Ρίχτερ, ανοιχτά της Γαύδου το επίκεντρο

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης κοντά στη Γαύδο. Ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος που υπολογίζεται στα 10 Χλμ, σε επίκεντρο στα 6 Χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:29, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2024. Η δόνηση σημειώθηκε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Η ένταση του σεισμού ήταν ισχυρή, αναστάτωσε τους κατοίκους και επικρατεί σχετική ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση