Χαλκιδική: Πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στο λούνα παρκ - Τα 5 συμπεράσματα του πραγματογνώμονα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 09:36 Χαλκιδική: Πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στο λούνα παρκ - Τα 5 συμπεράσματα του πραγματογνώμονα

Τι διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας για τα αίτια του δυστυχήματος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Ο μηχανικός που φαίνεται να υπέγραψε την υπεύθυνη δήλωση για την ασφάλεια των παιχνιδιών, ισχυρίστηκε ότι είναι πλαστή

Σε πέντε σημαντικά συμπεράσματα καταλήγει ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος με τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας και αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η τραγωδία με το 19χρονο παιδί θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους είχαν διεξαχθεί με σωστό τρόπο και υπεύθυνα.

Τι διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας της εισαγγελίας:

1) Η αιτία του δυστυχήματος ήταν η θραύση της μεταλλικής βάσης του μηχανήματος

2) Η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων και η γήρανσή τους

3) Η θραύση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα με την ταχύτητα

4) Ήταν ιδιοκατασκευή με συρραφή εξαρτημάτων

5) Η αστοχία ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να έχει διαπιστωθεί

Οι αποκαλύψεις και τα πλαστά έγγραφα

Ο μηχανικός, ο οποίος φαίνεται πως υπέγραψε την υπεύθυνη δήλωση για την ασφάλεια των παιχνιδιών στο λούνα παρκ του τρόμου στη Χαλκιδική, μίλησε στο MEGA και ισχυρίστηκε πως η υπεύθυνη δήλωση είναι πλαστή.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης επέμενε στην αστυνομία ότι έχει όλες τις πιστοποιήσεις που όμως επιφυλάσσεται να προσκομίσει.

"Για τη λειτουργία του λούνα παρκ έχω υποβάλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης για κάθε ένα από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια του λούνα παρκ υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την αρμόδια υπηρεσία για τη λειτουργία αυτών, όμως δεν τις έχω ακόμα παραλάβει και επιφυλάσσομαι να τις προσκομίσω", είπε.

"Αυτές τις μέρες που προσπαθώ με ό,τι στοιχεία συλλέγω να ενημερώσω τον κόσμο για αυτή την εξέλιξη είναι ότι ένα σύνολο από δήμους πια έχει κλείσει πάρκα και παιδικές χαρές που σημαίνει ότι στη μνήμη του Γιάννη κάτι γίνεται", είπε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη χθες στο τρισάγιο για τις 9 ημέρες από τον χαμό του παιδιού του άφησε και νέες αιχμές κατά της δημάρχου Κασσάνδρας, η οποία, όπως λέει, αν είχε ευθιξία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

"Η συγκεκριμένη δήμαρχος βρήκε μία επιτροπή σε λειτουργία από το 2015 με ομόφωνη απόφαση του Δήμου που είχε διορίσει κάποιους ανθρώπους και κάνουν ελέγχους σε καταστήματα σε παιδικές χαρές.

Ήταν δηλαδή αστυνομία του Δήμου, η κυρία δήμαρχος με το που ανέλαβε δεν ανανέωσε αυτούς τους ανθρώπους με αποτέλεσμα ο καθένας να λειτουργεί αυθαίρετα".

Πηγή: thetoc.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση