e-ΕΦΚΑ: Έρχεται νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης ασφάλισης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 19:07 e-ΕΦΚΑ: Έρχεται νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης ασφάλισης

Νέα ηλεκτρονική /διαδικτυακή υπηρεσία του e – Ε.Φ.Κ.Α για τροποποίηση της Ασφάλισης .

Όπως αναφέρει  το έγγραφο (Δ15/Α/82707/19.9.2023) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την υπηρεσία αυτή παρέχεται η δυνατότητα στους εργοδότες καταχώρησης των μεταβολών, υπό προϋποθέσεις (όπως η διενέργεια μηχανογραφικού Ελέγχου Δηλωθέντων/Καταβληθέντων – Ε.Δ.Κ. για την κρίσιμη μισθολογική περίοδο) και μέσω πλέγματος κανόνων, να τροποποιήσουν την ήδη δηλωθείσα, μέσω Α.Π.Δ., ασφάλιση μελών Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιρειών και Αγροτικών Συνεταιρισμών, ώστε, να προσαρμοσθεί στις εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις, ως προς τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης, για τις μισθολογικές περιόδους από 01.01.2017 έως 30.11.2022.

Πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία
Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου του 2024 στους εργοδότες , μέσω της ιστοσελίδας του e – Ε.Φ.Κ.Α. (www.efka.gov.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Εργοδότες/«Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης Μελών Δ.Σ., ως προς τις Ημέρες Ασφάλισης») με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης, που ήδη διαθέτουν για την υποβολή Α.Π.Δ., μέσω διαδικτύου.

Η δυνατότητα τροποποίησης της ασφάλισης μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, παρέχεται στον εργοδότη ανά ασφαλισμένο και εγγραφή της Α.Π.Δ. άπαξ.

Συνεπώς, εάν, για οποιονδήποτε λόγο προκύψει ανάγκη, εκ νέου, τροποποίησης εγγραφής, που ήδη τροποποιήθηκε μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αυτή δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο με υποβολή σχετικού αιτήματος (π.χ. Δ.Μ.Σ.Α., κ.λπ.) στην αρμόδια Τοπική Διεύθυνση _Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών, η οποία ελέγχει κατά τα γνωστά εάν συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι.

Υπενθυμίζεται  ότι, οι εφαρμογές (ηλεκτρονικές υπηρεσίες) αυτοματοποιημένων ενημερώσεων είναι διαθέσιμες για μισθολογικές περιόδους για τις οποίες έχει διενεργηθεί Ε.Δ.Κ.

Ειδικότερα, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο εργοδότης μπορεί να αναζητήσει/ανακτήσει και να τροποποιήσει συγκεκριμένες εγγραφές της Α.Π.Δ., χρονικής περιόδου από 01.01.2017 – 30.11.2022, που έχουν οριστικοποιηθεί, ενημερώνοντας τον Λογαριασμό Ασφαλισμένου, αποκλειστικά, με την ένδειξη από Α.Π.Δ. και όχι ΑΚ.ΜΕΤ. ή /και Π.Ε.Ε. ή ΤΡΜΔΣ (χαρακτηρίζει τις μεταβολές που θα πραγματοποιηθούν από τον εργοδότη μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας)

Επιπλέον, γράφει το enikonomia.gr, ελέγχεται ότι ο Α.Μ.Κ.Α./Α.Μ.Α. (ασφαλισμένος) για τον οποίο αναζητούνται εγγραφές προς τροποποίηση, κατείχε, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (μήνα αναφοράς) μία από τις ιδιότητες των μελών Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιριών και Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπως αυτές είναι καταχωρημένες μέσα στο σύστημα του Ο.Π.Σ. τ. Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση