Καθαρισμός αυλακιών ομβρίων υδάτων στη Ροδίτσα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 10:59 Καθαρισμός αυλακιών ομβρίων υδάτων στη Ροδίτσα

Όσα βλέπει η πεθερά. Μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση μας. Πρόκειται για την οδό τέρμα Παπαδημητρίου στη Ροδίτσα.

Πριν ενάμιση μήνα έγινε καθαρισμός των αυλακιών αλλά μάλλον μόνο σε αυτά που βρίσκονται κεντρικά. Σε ερώτηση μας στο συνεργείο καθαρισμού η απάντηση ήταν πως θα καθαριστούν όλα. Μάλλον του χρόνου όταν φτάσει το χορτάρι στα τρία μέτρα και πλημμυρίσουν μερικά τα διπλανά σπίτια στην επόμενη καταιγίδα.

Σε αυτοψία πριν πέντε τουλάχιστον χρόνια από την ΔΕΥΑΛ (καθώς αυτή είναι αρμόδια για τα αυλάκια ομβρίων υδάτων) ανακάλυψαν πως το αυλάκι είναι τυφλό, δεν καταλήγει κάπου γιατί έχει καταπατηθεί από τα πιο κάτω αγροτεμάχια και η ΔΕΥΑΛ τοποθέτησε τους υδρομετρητες της πάνω στο  χαρτογραφημενο αυλάκι. Πρωτότυπο, πως έγινε κάτι τέτοιο.

Η απάντηση του συνεργείου της ήταν πως είναι ολόκληρη φασαρία να γίνει κάτι και προτίμησαν να καθαρίσουν με σκαπτικό μηχάνημα ίσα ίσα τα δέκα μέτρα χωμάτινο τυφλό αυλάκι. Έτσι καταλήγει μόνιμα βουλωμένο από χόρτα, σκουπίδια και ότι άλλο, χωρά, στις ξαφνικές μπόρες υπερχειλίζει με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στα διπλανά σπίτια.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το υδρομετρο- συντριβάνι των Ρομά που έχει διαρροή χειμώνα καλοκαίρι σε παρακάτω οικοπεδο-υγειονομικη βομβα. Αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη μπορεί και να σου κόψουν τα χόρτα, μέχρι εκεί όμως.

Ένα μεγάλο " ευχαριστώ " σε όλους αυτούς που σκύβουν στο πρόβλημα μας από τη τοπική Κοινότητα μέχρι τις δημόσιες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένας απλός φορολογούμενος πολίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση