Για τα πανηγύρια...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 09:40 Για τα πανηγύρια...

Η μάχη του σταυρού στα πανηγύρια, καλά κρατεί...

Η έκφραση «Για τα πανηγύρια» έχει τις ρίζες της, πιθανόν, στην αρχαία Κόρινθο, όπου δυο φορές το χρόνο γίνονταν οι εμπορικές αυτές συναντήσεις διάρκειας ενάμιση μήνα το καθένα συγκεντρώνοντας ακόμα και ξένους που έρχονταν να αγοράσουν ή να πουλήσουν κάτι.

Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, στη νεότερη Ελλάδα, το πανηγύρι μετεξελίχθηκε σε μια σημαντική γιορτή για τον κάθε τόπο, κοινότητα ή σύλλογο. Έγινε το συνώνυμο του γλεντιού: αρνιά ψητά στη σούβλα, άφθονες μπύρες, χορός και μουσική μέχρι πρωίας. Και πολύς κόσμος που θέλει να διασκεδάσει.

Μετά τα δύο «μουγκά» χρόνια του κορονοϊού, τα φετινά… προεκλογικά πανηγύρια, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, είναι πολλά, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και πολλών … υποψηφίων. Υποψήφιων βουλευτών, υποψήφιων δημάρχων, υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, υποψήφιων… γενικά.

«Κλείνουν» τραπέζια για πολλά άτομα, αναγνωρίσιμα και προβεβλημένα, που θα καθίσουν στην παρέα τους και θα φωτογραφηθούν μαζί τους.

Με τους ρυθμούς που εξελίσσεται η κατάσταση, προβλέπουμε στα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, να μην βρίσκουμε καρέκλα να καθίσουμε λόγω… υποψηφίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση