Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε περιοχές της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 09:38 Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε περιοχές της Στερεάς

Οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου παραμένουν σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code). Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 22/06, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος «κατηγορίας 4» στους νομούς Αττικής & Αργολίδας και σε περιοχές της Κορινθίας, Βοιωτίας, κεντρικής & νότιας Εύβοιας.

Υψηλός κίνδυνος «κατηγορίας 3» σε αρκετές ακόμη περιοχές, όπως η Λοκρίδα, η βόρεια Εύβοια και η υπόλοιπη Βοιωτία. Οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου παραμένουν σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.

Στις περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA ,σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση