Ευρυτανία: Ποινές φυλάκισης σε τρεις Ρομά που είχαν καταγγείλει αστυνομική βία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 10:28 Ευρυτανία: Ποινές φυλάκισης σε τρεις Ρομά που είχαν καταγγείλει αστυνομική βία

Χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, η απόφαση του Δικαστηρίου…

Βαριές «καμπάνες» επιφύλαξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ευρυτανίας, στους τρεις Ρομά που τον Ιούνιο του 2019 είχαν καταγγείλει δύο αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου για άσκηση σωματική βίας κατά τη σύλληψη τους.

Το περιστατικό που είχε αναστατώσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, είχε λάβει χώρα στις 14 Ιουλίου 2019 με τους τρεις Ρομά να έχουν συλληφθεί για διάφορες κλοπές στην Κοινότητα Βράχας αφού είχαν αναγνωρισθεί από τους παθόντες.

Στην πορεία όμως και ενώ είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους, αιτήθηκαν μέσω του δικηγόρου τους να εξεταστούν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου υποστηρίζοντας ότι δέχτηκαν σωματική βία κατά την εξέτασή τους από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον Λαμιώτη δικηγόρο Κώστα Μπαρούτα που παρέστη στο Δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των αστυνομικών, οι εντολείς του ταλαιπωρήθηκαν με σχηματισμό σε βάρος τους δικογραφίας για κατάχρηση εξουσίας και βασανισμό κρατουμένων, ενώ πέρασαν και από ΕΔΕ εωσότου αντικρούσουν με στοιχεία τις κατηγορίες, αποδεικνύοντας ότι είναι ψέμματα και αποκατασταθούν.

Στο Τριμελές, οι Ρομά δικάστηκαν για τις πράξεις της ψευδούς καταμήνυσης κατά συρροή και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή. Κρίθηκαν ένοχοι για την πρώτη πράξη, ενώ για τη δεύτερη αθωώθηκαν λόγω της αλλαγής του νόμου περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και χρηματική ποινή  και επτακοσίων ευρώ (700.00€)  για κάθε κατηγορούμενο, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή  και χίλια ευρώ (1.000,00€) τα έξοδα.

Να σημειώσουμε ότι στη δίκη δεν παρουσιάστηκαν οι κατηγορούμενοι, με τους δύο μάλιστα να αρνούνται τη μεταγωγή τους από το Κατάστημα Κράτησης όπου εκτίουν ποινές φυλάκισης. Ο τρίτος θα αναζητηθεί για να εκτίσει κι εκείνος την ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση