Γιόρτασαν τους Αγίους Αναργύρους στον Καραβόμυλο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 15:59 Γιόρτασαν τους Αγίους Αναργύρους στον Καραβόμυλο

Με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/6/2024 ο εσπερινός στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.

Ο εσπερινός, ο οποίος αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων, συγκέντρωσε πλήθος πιστών από την τοπική κοινότητα και τις γύρω περιοχές.

Η τελετή ξεκίνησε στις 7:00'  το απόγευμα, με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Απόστολου και αντιδημάρχου κ. Απόστολου Καρανάσιου .

Οι πιστοί, με κεριά ανά χείρας, παρακολούθησαν με προσοχή και συμμετείχαν ενεργά στη λειτουργία, ψάλλοντας μαζί με τη χορωδία της εκκλησίας, που με τις μελωδικές της φωνές δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης. Μετά το πέρας του εσπερινού, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού, ενώ οι συζητήσεις και οι ευχές έδιναν και έπαιρναν, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινότητας και της ενότητας.

Η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, με την πλούσια ιστορία της και την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Καραβόμυλο και την ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού και οι επισκέπτες δείχνουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους την αγάπη και την πίστη τους, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τιμώντας τους προστάτες τους Αγίους Αναργύρους.

Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες από τον ιερέα του ναού προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερη. Οι κάτοικοι του Καραβόμυλου ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα ότι οι Άγιοι Ανάργυροι θα συνεχίσουν να προστατεύουν και να ευλογούν το χωριό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση