20 ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους καλύτερους του κόσμου – Δείτε τα ονόματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 13:15 20 ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στους καλύτερους του κόσμου – Δείτε τα ονόματα

Την λίστα με το 3% των καλύτερων ερευνητών του κόσμου δημοσίευσε η έγκριτη AD Scientific Index, που στηρίζεται στην απόδοση και γονιμοποίηση του ερευνητικού έργου των επιστημόνων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φιγουράρει ψηλά στη κατάταξη με 20 επιστήμονες στο 3% των καλύτερων σε όλες τις επιστήμες και 106 στο 10% των καλύτερων του κόσμου.

Στις 10 πρώτες θέσεις κατάταξης συμπεριλαμβάνονται 7 καθηγητές Πανεπιστημίου από τη Σχολή Επιστημών Υγείας, 6 εκ των οποίων από την ιατρική Σχολή και συγκεκριμένα (με αλφαβητική σειρά) οι καθηγητές Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Ευθύμιος Δαρδιώτης, Ηλίας Ζιντζαράς, Δημήτριος Μπόγδανος, Γεώργιος Νταλέκος και Γεώργιος Χατζηγεωργίου) ενώ τους 6 της Ιατρικής συμπληρώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας.

Στη λίστα των 10 καλύτερων συμπεριλαμβάνονται από άλλα τμήματα του Παν. Θεσσαλίας οι καθηγητές Γιάννης Κουτεντάκης, Θανάσης Τσαμούρτας και Παναγιώτης Τσιακάρας.

Πηγή: larissanet.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση