Στερεά: Εστάλη μήνυμα του 112 χωρίς να υπάρχει πυρκαγιά!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 17:54 Στερεά: Εστάλη μήνυμα του 112 χωρίς να υπάρχει πυρκαγιά!

«Συγνώμη λάθος…»

Απίστευτο κι όμως συνέβη. Στις 16:35’ εστάλη μήνυμα του 112 για δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας με την προτροπή να είναι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το 112 ήχησε μάλιστα με τη συγκεκριμένη είδηση και σε πολλές περιοχές της Κορινθίας.

Σε σελίδα στο διαδίκτυο αναφερόταν πυρκαγιά σε δασική έκταση πάνω από το χωριό Πρόδρομος και ότι καίγεται χαμηλή βλάστηση. Επιπλέον ανέφερε ότι έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λιβαδειά, τη Θήβα και το Σχηματάρι!

Στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν τίποτε άλλο από λάθος πληροφορία πολίτη που νόμιζε ότι είδε καπνό, όπως ανέφεραν λίγο αργότερα κάτοικοι της περιοχής που έψαχναν κι εκείνοι για φωτιά!

Μάλιστα κάποιοι αγανακτισμένοι τα έβαλαν με το μηχανισμό 112 που θα έπρεπε να είναι η πιο έγκυρη πηγή πληροφόρησης των πολιτών, ώστε πραγματικά να μπορεί να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση