Φθιώτιδα: 38αρια με μπόρες και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 08:08 Φθιώτιδα: 38αρια με μπόρες και καταιγίδες

Η πρώτη βροχή μετά από 46 ημέρες ανομβρίας, έπεσε στη Λαμία…

Ξεκίνησε από τα δυτικά και βόρεια η αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα στη Φθιώτιδα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αλλαγή του σκηνικού καθυστέρησε, με αποτέλεσμα πέντε περιοχές της να βρίσκονται στις οκτώ πιο θερμές της χώρας (δύο στη Φθιώτιδα), όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα από το ΕΑΑ/meteo.gr:

Μάλιστα η επόμενη μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν και πάλι στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο Λευκοχώρι Ελάτειας όπου ο υδράργυρος σταμάτησε στους 37 βαθμούς. Αυτές οι 9 περιοχές κατέγραψαν θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 37 την Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είναι ότι επιτέλους είδαμε βροχή! Ενδεικτικά στη Λαμία, η μεσημεριανή μπόρα μεταξύ 14:30’ - 15:30’ έφτασε τα 8.6 χιλιοστά. Μπορεί να μην έπιασε την πρώτη 8αδα, όπου διακρίνουμε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι επιτέλους έβρεξε μετά από 46 ολόκληρες ημέρες!

Τελευταία βροχή ήταν στις 4 Ιουλίου που ήταν μέχρι τώρα και η μοναδική καλοκαιρινή μπόρα στη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Βροχή είχαμε επίσης κατά μήκος της ακτογραμμής της Λοκρίδας και απέναντι στην Εύβοια, καθώς και σε χωριά του Παρνασσού. Στη γειτονιά μας περισσότερη βροχή βέβαια είδε η Θεσσαλία στην περιοχή των Φαρσάλων και των Λουτρών Σμοκόβου.

Δείτε παρακάτω και τον πίνακα μέχρι τις 18:20’ με τα υψηλότερα ποσοστά βροχής της ημέρας:

Τα φαινόμενα πάντως αναμένεται να είναι περισσότερα και πιο έντονα την Τρίτη 20/8.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση