Απολυμένοι εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Ψάχνουν τα χαρτιά και τους φακέλους τους

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 23:39 Απολυμένοι εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Ψάχνουν τα χαρτιά και τους φακέλους τους

40 ημέρες μετά και μόνο 47 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα…

Πολλά τα προβλήματα για τους πρώην εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τι ςοικογένιές τους καθώς όπως καταγγέλλουν 40 ημέρες μετά και ακόμη ζητούν την «χορήγηση βεβαιώσεων απόλυσης για την ΔΥΠΑ, προϋπηρεσίας, προσωπικών φακέλων και αντικειμένων».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το πρόσωπο που ορίστηκε από την ειδική διαχείριση τους λέει ότι έχει εντολή να δίνει μόνο βεβαιώσεις.

Όπως σημειώνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ:

 «Έχουν περάσει 40 ημέρες από την απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και:

  • το σύνολο των εργαζομένων δεν έχει λάβει εξόφληση της τελευταίας μισθοδοσίας.
  • Οι βεβαιώσεις απολύσεις που είναι απαραίτητες για την ένταξη των απολυμένων στα προγράμματα απασχόλησης και είχατε την υποχρέωση  να τις είχατε δώσει την ημέρα της απόλυσης, αρχίσατε να τις δίνετε στις 7 Αυγούστου (22 ημέρες μετά), μάλιστα είναι αρκετές αυτές που ακόμη και σήμερα δεν έχουν δοθεί. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης καθυστέρησης, είναι σήμερα να έχουν ενταχθεί στα προγράμματα μόλις 47 εργαζόμενοι στο σύνολο των 800.
  • Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν κάνει αιτήσεις για εργασία σε άλλες βιομηχανίες, οι βιομηχανίες ζητούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και οι απολυμένοι περιμένουν να ανοίξετε τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ για να έρθουν να  τις πάρουν. Αντί να είχατε φτιάξει κλιμάκιο που θα τις χορηγούσε γρήγορα, 40 ημέρες μετά, ορίσατε να τις χορηγήσει, για  κάποιες μέρες την εβδομάδα και για κάποιες ώρες την ημέρα, έναν πρώην διευθυντή που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο (με την διαδικασία «κάντε αίτηση και θα σας ενημερώσουμε»). Ξέρετε; Δεν θέλουμε τις βεβαιώσεις για την δημιουργία αναμνηστικού κάδρου, για να βρούμε δουλειά τις θέλουμε. Τα προγράμματα απασχόλησης έχουν κολλήσει, 47 απολυμένοι στο σύνολο των 800 έχουν απορροφηθεί. Δεν υπάρχει εισόδημα και εσείς «με το πάσο σας».
  • 40 ημέρες μετά και δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, ο πρώην διευθυντής λέει στους απολυμένους «δεν έχει τέτοια εντολή».

Όλη η κατάσταση που βιώνουμε, επιβεβαιώνει ότι στην ΛΑΡΚΟ δεν είναι κανένας, τα πάντα είναι εκτεθειμένα στο «έλεος του Θεού». Κανένας δεν φυλάει, κανένας δεν συντηρεί, κανένας δεν είναι εκεί να διασφαλίσει την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικού συμβάντος…».

Οι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επισημαίνουν ότι «το ψέμα έχει κοντά πόδια», σχετικά με τα όσα ακούγονται για εγκαταστάσεις υπό κατάληψη και επιμένουν ότι τους έχουν αρνηθεί την είσοδο του σωματείου τους στο εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση