MENU
weather-icon 20 oC
Αναζήτηση:

Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ: Eνας «θηλυκός Μπαράκ Ομπάμα» στους Δημοκρατικούς

Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ: Eνας «θηλυκός Μπαράκ Ομπάμα» στους Δημοκρατικούς

«Παιδί» του Μπέρνι Σάντερς θεωρείται το μέλλον των Δημοκρατικών

Την έχουν χαρακτηρίσει «θηλυκό Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ είναι κατά τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών,Τομ Πέρεζ το «μέλλον του κόμματος». Γεννήθηκε στο Μπρονξ αλλά μετακόμισε σε νεαρή ηλικία σε μια πιο εύπορη γειτονιά του Yorktown σε μια προσπάθεια των γονιών της να της προσφέρουν καλύτερη ζωή και εκπαίδευση.

Η εκστρατεία της στις προκριματικές του Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με το σύνθημα «γυναίκες σαν κι εμένα θεωρητικά δεν διεδικούν δημόσια αξιώματα» είχε προκαλέσει αίσθηση τόσο στο κόμμα της, τους Δημοκρατικούς, όσο και στην Ουάσιγκτον. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως Σοσιαλίστρια των Δημοκρατικών, μια νεαρή κοπέλα που εμπνεύστηκε από πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς. Η Κορτέζ έγινε τώρα η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που καταλαμβάνει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων παίρνοντας το ρεκόρ από την Ελίζ Στέφανικ που εξελέγη στο Κογκρέσο σε ηλικία 30 ετών το 2014.

Η κόρη μιας Πορτορικανής υπερασπίζεται με πάθος τις θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ του Οbamacare, που ξήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Την πορεία της καθώς και τριών άλλων γυναικών, είχε καταγράψει με τη μορφή ενός ντοκιμαντέρ το δίδυμο Ρέιτσελ Λιρς και Ρόμπιν Μπλότνικ. Το ντοκιμαντέρ“Knock Down the House” παρουσίαζε τέσσερις υποψήφιες για τον Κονγκρέσο οι οποίες δεν προέρχονται από μεγαλοοικογένειες αλλά από τα χαμηλότερα στρώματα και έχουν υποφέρει από σημαντικές αδικίες στη ζωή τους.

thetoc.gr