Πραγματοποιήθηκε η παράσταση "Έγκλειστος Χρόνος" στο Κάστρο Μενδενίτσας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2024 21:29 Πραγματοποιήθηκε η παράσταση "Έγκλειστος Χρόνος" στο Κάστρο Μενδενίτσας

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μενδενίτσας με μια μοναδική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου της Μενδενίτσας.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβανόταν στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και ήταν υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. 

Μπροστά στο πιστό και ενθουσιώδες κοινό του Κάστρου Μενδενίτσας, παρουσιάστηκε η πρεμιέρα της χοροθεατρικής απόδοσης της ποιητικής συλλογής "Έγκλειστος Χρόνος" της συγγραφέως Βασιλικής Νικοπούλου, πλαισιωμένη από την καθηλωτική μουσική σύνθεση της Ιουλιέττας Παπαλέξη.

Η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της, με αφετηρία το Κάστρο της Μενδενίτσας, για τις επόμενες στάσεις της σε 30 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Στη συνέχεια της βραδιάς ακολούθησε η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων μνήμης και απόδοσης τιμών με τίτλο "Οι Βράχοι της Μενδενίτσας" για ανθρώπους  που προσέφεραν σε αυτόν τον τόπο, μας ένωσαν και μας ενέπνευσαν.

Βραβεύτηκε η Λίνα Σταυρακάκη‑Γαλατά για όσα έχει προσφέρει στη Μενδενίτσα και στο Κάστρο της Μενδενίτσας, η οποία με μεράκι, όχι μόνο εδραίωσε το φεστιβάλ «Μενδενίτσα Κάστρο Πολιτισμού» για πάνω από μια 10ετια, αλλά πίστεψε και ενθάρρυνε τους νέους του τόπου μας να το υπηρετούν.

Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών που τίμησε με την παρουσία του τη Μενδενίτσα και τον Σύλλογο, στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε για την ενέργεια που εκπέμπει η Μενδενίτσα ακόμα και όταν σιγεί, πόσο τώρα που έχει ξαναέρθει η "άνοιξη", από ενέργειες αγάπης προς το χωριό πολλαπλών προσώπων και φορέων, οι οποίες προβάλλουν ενότητα και διαχέουν ζωντάνια.

Η γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά έκλεισε με μουσικές από το συγκρότημα του Κώστα Νέλλα. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη περίσταση, ονειροπολώντας κάτω από το γεμάτο φεγγάρι και τα φωτάκια του Μαλιακού Κόλπου από κάτω τους να τρεμοσβήνουν.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση