Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό των 100 μέτρων η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 16:53 Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό των 100 μέτρων η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου

Απόψε ο τελικός στην κατηγορία Τ38 - Η 19χρονη Λήδα πριν από ένα χρόνο διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

Στον τελικό των 100 μ. της κατηγορίας Τ38 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 προκρίθηκε η Λήδα Μανθοπούλου, κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο 2023.

Η αθλήτρια του συλλόγου Ελπίδα Θεσσαλονίκης – Αθλητικός σύλλογος ατόμων με αναπηρία – AμεΑ πήρε την πρώτη θέση στη σειρά της και το βράδυ (21:11) θα είναι παρούσα στον τελικό, με σημαντικές ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίου.

Εμφανώς ικανοποιημένη η Μανθοπούλου, δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό, στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν εύκολα, δεν είχα άγχος και μου άρεσε η κούρσα. Πάμε για καλύτερο χρόνο στον τελικό. Εννοείται ότι στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο. Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Θέλω να βρω τον παλιό μου εαυτό. Η παρουσία του κόσμου δεν με ενοχλεί, αντίθετα με… ανεβάζει. Δεν είχα καλή εκκίνηση, γιατί έτρεχα στον ένατο διάδρομο κι έχω συνηθίσει να τρέχω στη μέση, όπου βλέπεις καλύτερα τι γίνεται».

Η 19χρονη Λήδα πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και όπως είχε πει, στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε τουλάχιστον 6 μήνες για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

«Υπήρχαν πολλοί πόνοι, άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου. Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο. Είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω», είχε πει η 19χρονη Λήδα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση